TOP MENUE

Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka

VODITELJ ZBIRKE OSOBNIH PODATAKA

Voditelj zbirke osobnih podataka koje prikupljamo je društvo Pet direkt d.o.o., Gustelnička 9, 10 000 Zagreb, HR, OIB 73626553964. Društvo Pet direkt d.o.o. kao pružatelj usluga korištenja web trgovine na stranicama www.petdirekt.hr zauzima se za zaštitu privatnosti i zaštitu osobnih podataka.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO

Društvo Pet direkt d.o.o. prikuplja osobne podatke klijenata radi mogućnosti izvršenja kupovine na web trgovini društva. Podatke koje prikupljamo su ime i prezime, adresa, e-mail, broj telefona, u koliko se radi o poslovnim subjektima prikupljaju se dodatno ime tvrtke, adresa sjedišta tvrtke, e-mail tvrtke, tel. tvrtke te oib tvrtke.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE

Društvo Pet direkt d.o.o. Vaše osobne podatke obrađuje nakon Vašeg izvršenja narudžbe na web trgovini u svrhu pripreme naručenih proizvoda za isporuku. Uz privolu Vaši podaci se dalje obrađuju u svrhu promocija, popusta te slanja newslettera. Uz privolu koriste se radi pružanja korisničke podrške i informacija na zahtjev korisnika. Podatke obrađujemo radi prilagodbe Vašim potrebama, slanju obavijesti o izmjenama i novim uslugama. Zaštiti društva od pokušaja prevara i zloupotreba sustava, ispunjavanju zakonskih obaveza.

Osobne podatke dobivene od Vas ne prodajemo, ne izmjenjujemo niti šaljemo trećim stranama. Podatke koji se anonimiziraju ili nisu potpuni ne smatramo osobnim podacima iste zanemarujemo i dalje ne obrađujemo, te takve narudžbe ne isporučujemo, u koliko ne možemo utvrditi identitet radi izbjegavanja prevara i nastanka štete društvu.

KAKO ŠTITIMO VAŠE PODATKE

Društvo Pet direkt d.o.o. poduzima sve potrebne radnje radi očuvanja sigurnosti i funkcionalnosti sustava, vrši nadogradnju i primjenjuje nove tehnologije u očuvanju sigurnosti rada sustava i podataka. Društvo surađuje s profesionalnim partnerima koji se brinu za sigurnosne protokole i zaštitu od upada trećih strana. Prilikom kartičnog plaćanja isto se ne vrši na stranicama društva već na zaštićenom dijelu T-COM ovog PAY WAY sustava te podatke koje unosite u njihov sustav prilikom naplate ostaju najstrože zaštićeni i čuvani.  HT Pay Way je certificirani partner po PCI DSS sigurnosnim standardima najviše kategorije (https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/payway). U suradnji s partnerskom tvrtkom Webkodeks koja vrši usluge održavanja stranice ugovorno ne dijelimo Vaše podatke, Webkodeks Vaše podatke ne obrađuje već vrši poslove IT održavanja, unapređivanja i sigurnost funkcionalnosti sustava.

S KIME DIJELIMO VAŠE PODATKE

Samo s partnerima s kojima smo u ugovornom odnosu i samo podatke neophodne za pružanje tražene usluge, odnosno isporuke paketa. Ugovoreni partneri također moraju sukladno zakonskim propisima poduzeti sve radnje vezane za sigurnost podataka, podatke ne smiju koristiti van ugovorenih okvira niti prosljeđivati trećim osobama.

Samo u svrhu ispunjavanja zakonskih okvira, pod zakonskog akta ili drugih propisa, otkrivanja, otklanjanja, sprječavanja i rješavanja sigurnosnih i tehničkih poteškoća koje se odnose na društvo Pet direkt d.o.o. ili osobne podatke korisnika.

Zaštita osobnih podataka 1PRAVO NA BRISANJE I OGRANIČAVANJE OBRADE

U svakom trenutku možete podnijeti zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji su prikupljeni u okviru korištenja društva Pet direkt d.o.o. usluga ili ograničiti svrhu korištenja svojih podataka djelomično ili u cijelosti.

U svakom trenutku možete ograničiti korištenje adrese elektroničke pošte za slanje obavijesti i promotivnih poruka.

Zahtjev za brisanjem i ograničenjem obrade mogu se odbiti ako ne možemo utvrditi Vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ako postoje druga zakonska ograničenja.

Brisanje osobnih podataka možete zatražiti pisanim putem pošte na našu adresu ili slanjem na e-mail adresu info@petdirekt.hr, nakon utvrđivanja da ste Vi vlasnik osobnih podataka svi podaci biti će izbrisani osim podataka koje moramo čuvati unutar zakonskih okvira. Ti podaci odnose se na financijske transakcije za koje postoji zakonom propisan vremenski rok čuvanja podataka.

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Društvo Pet direkt d.o.o. ne prenosi Vaše podatke na druge servise, stranice niti u slučaju Vašeg zahtjeva za istim. Time se želimo osigurati od mogućnosti presretanja ili krađe Vaših osobnih podataka. U koliko želite podatke prenijeti na drugi servis ili stranice, možete zatražiti ograničavanje korištenja ili brisanje podataka iz naše baze osobnih podataka.

PRAVO NA INFORMACIJU I ISPRAVAK PODATAKA

Društvo Pet direkt d.o.o. unutar korisničkog sučelja nudi svim registriranim korisnicima pristup i uvid u osobne podatke koje su dali društvu u bilo kojem trenutku, registrirani korisnici mogu u bilo kojem trenutku upravljati i mijenjati osobne podatke na vlastitu odgovornost o točnosti podataka koje unose. Svi podaci koji su namjerno uneseni ne točno ili s namjerom zavaravanja društva Pet direkt d.o.o. biti će obrađeni i proslijeđeni mjerodavnim službama za sprječavanje prijevara i svu štetu koja je nastala društvu biti će dužni podmiriti kao i ostale troškove službi koje će utvrditi identitet zlonamjernih pokušaja prijevara.

OBAVJEST O PROMJENAMA I KONTAKTI

Društvo Pet direkt d.o.o. prema potrebama društva može u bilo kojem trenutku vršiti promjene sukladno nadogradnjama i unaprjeđenju sustava i rada web trgovine.

Klijenti u bilo kojem trenutku mogu kontaktirati društvo Pet direkt d.o.o. te se informirati o svojim osobnim podacima na e-mail info@petdirekt.hr, društvo se obvezuje da će u najkraćem mogućem roku, a vezano za radno vrijeme i obujam posla stupiti u kontakt s klijentom koji traži informacije o svojim osobnim podacima.

PRIVOLA ZA KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Zaključno kako bi mogli izvršiti narudžbu društvo Pet direkt d.o.o. traži potvrdu da ste pročitali uvjete korištenja web trgovine te da ste upoznati s postupcima korištenja Vaših osobnih podataka. Ovom privolom potvrđujete da ste suglasni s istim te da pristajete osobne podatke dati na korištenje i obradu u svrhu isporuke narudžbe te pohranu u bazu podataka sukladno zakonu.

Svojevoljno možete dati privolu i za slanje promotivnog materijala, popuste i promocije putem newslettera zasebno od privole za isporukom narudžbe. Usluge se mogu koristiti zasebno te se podaci obrađuju sukladno Vašim privolama.

Privola – PRIVOLA-O-KORIŠTENJU-OSOBNIH-PODATAKA

verzija: 01082022