TOP MENUE

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti korištenja obuhvaćaju:

PDF FORMAT: OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

OPĆE ODREDBE

Pet direkt d.o.o. sukladno izmjenama i dopunama zakona, pravilnika ili drugog oblika zadržava pravo mijenjati uvjete korištenja, a kupac ih je dužan prije izvršenja narudžbe pročitati. Pet direkt d.o.o. omogućio je kupcu prije završetka narudžbe obavezno pročitati uvjete korištenja.

Ukoliko se kupac ne slaže sa Općim uvjetima poslovanja, Pet direkt d.o.o. ne može sklopiti ugovor o trgovini s kupcem. Ukoliko se kupac slaže sa Općim uvjetima poslovanja, isto potvrđuje završetkom narudžbe koja u tom trenutku postaje važeća. Ukoliko kupac napravi narudžbu putem telefona djelatnici Pet direkt d.o.o. će ga uputiti u njegova prava ili preusmjeriti na web trgovinu. Također, Pet direkt d.o.o. poduzet će sve potrebne mjere informiranja kupca o njegovim pravima. Prava kupca pronađite niže u uvjetima korištenja.

WEB

Pristup našoj stranici i podatkovnom sadržaju na njoj zaštićen je autorskim pravima, sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Sve informacije navedene na našim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihova unošenja. Pet direkt d.o.o. bez prethodne najave i u svako vrijeme može ažurirati ili izmijeniti podatke na ovim stranicama sukladno pravilima trgovačkog društva ili na zahtjev svojih poslovnih partnera.

WEB SHOP

Korištenje web trgovine dozvoljeno je isključivo radi kupovine te je obavezna registracija u naš sustav radi zaštite prava. Pet direkt d.o.o. ne mora u svakom trenutku na stanju imati sve proizvode koji se nalaze na našoj Internet trgovini, no osigurat će u najkraćem mogućem roku nabavu iste te isporuku u najkraćem mogućem roku, sukladno dogovoru s kupcem.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj web stranice zaštićen je autorskim pravima Pet direkta d.o.o. ili je ustupljen Pet direktu d.o.o. od strane trećih osoba na korištenja. Nije dopušteno umnažati i kopirati sadržaj web stranice ili web shopa. U slučaju nezakonitih radnji Pet direkt d.o.o ne odgovara za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale nezakonitim postupanjem pojedinaca ili grupe ljudi. Pet direkt d.o.o. ne odgovara za sigurnost poslanih e-mail poruka koje mogu biti podložne neovlaštenom pristupu trećih osoba.

SLIKE I VIDEO

Sve slike i video materijal u vlasništvu su Pet direkta d.o.o. te se strogo zabranjuje njihovo kopiranje i umnažanje ili prosljeđivanje trećim osobama. Strogo je zabranjeno kopirati i koristiti logo firme u privatne ili poslovne svrhe, te ga prosljeđivati trećim osobama.  Sav materijal služi u svrhu promidžbe, uredničke i informativne svrhe, objavljivanju u novinama, časopisima i elektroničkim medijima. Svi koji nezakonito koriste i umnažaju materijale u vlasništvu Pet direkt d.o.o. odgovarat će pred nadležnim sudom.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Radi korištenja web trgovine i drugih pogodnosti koje nudi Pet direkt d.o.o. potrebno je izvršiti on line registraciju. Pet direkt d.o.o. se obvezuje da će prikupljene podatke, Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu koristiti isključivo u svrhu dostave naručenih proizvoda na Vaša vrata. U slučaju promjene osobnih podataka, korisnik to može učiniti sam na svome korisničkom profilu, radi izbjegavanja pogreške prilikom dostave. Korisnik pristaje da se podaci: ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail daju u upotrebu dostavnoj službi radi mogućnosti izvršenja dostave i u nikoje druge svrhe. Za nepotpune i netočne registracije ne odgovaramo.

POSTUPAK SKLAPANJA UGOVORA

Kupovinu možete izvršiti na stranicama web trgovine PET DIREKT D.O.O. nakon obavljene registracije u sustav korisnika, kao kupac gost ili narudžbu možete uputiti telefonskim pozivom. Prilikom izrade narudžbe kupac je dužan upisati sve podatke koji se od njega traže. Kako bi mogli ostvariti kupovinu, potreba je potvrda kupca da je prethodno pročitao i razumio Uvjete korištenja te da je na iste pristao i da je upoznat sa time da je to narudžba s obvezom plaćanja. Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada Pet direkt d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbu. Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o primitku narudžbe i slanju paketa.

Ukoliko PET DIREKT D.O.O. nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kupac će biti obaviješten o tome putem e-mail adrese ili putem telefona. Kupovinu proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Pet direkt d.o.o. može odbaciti i ne isporučiti naručenu robu ukoliko se ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet sustava ili ako su podaci netočni ili nepotpuni. Također, ukoliko je došlo do zloupotrebe Internet sustava pet direkt d.o.o. može tražiti podmirenje nastalih troškova oko dostave proizvoda koje su naručile treće osobe zlonamjerno radi stvaranja financijskih troškova tvrtki i nepotrebnih financijskih i ostalih gubitaka dostavnim službama.

PLAĆANJE

Pet direkt d.o.o. prima sljedeće oblike plaćanja:

  1. e-banking (Internet bankarstvo)

Uplate izvršene putem e-bankinga (Internet bankarstva) postaju važeće u trenutku kada sredstva budu vidljiva na računu. Do tada zadržavamo pravo ne poslati narudžbu i ne podliježemo reklamacijama vezanim uz narudžbu. U trenutku vidljive uplate sva prava potrošača su pridržana sukladno zakonu. Također, kupac je dužan poslati potvrdu o izvršenom novčanom transferu prilikom odabira e-bankinga.

  1. Opća uplatnica

Uplate izvršene putem opće uplatnice postaju važeće u trenutku kada sredstva budu vidljiva na računu. Do tada zadržavamo pravo ne poslati narudžbu i ne podliježemo reklamacijama vezanim uz narudžbu. U trenutku vidljive uplate sva prava potrošača su pridržana sukladno zakonu.

  1. Plaćanje pouzećem (Plaćanje dostavljaču prilikom preuzimanja proizvoda)

Kupac može narudžbu platiti po pouzeću prilikom dostave naručene robe na kućnu adresu koju kupac navede u narudžbi. Prilikom isporuke paketa neposredno prije plaćanja dužan je utvrditi stanje paketa. Nakon utvrđivanja stanja paketa i uplate kuriru, kupac nema pravo na reklamaciju vezanu za paket i stanje paketa. Kupac koji naruči paket i odbije ga zaprimiti iz nepoznatih razloga, snosit će sam troškove transporta paketa, a paket nije duža preuzeti. Na navedenu adresu poslat će mu se uplatnica za transport sukladno  važećem Zakonu. Kupac može bez naknade odustati od narudžbe prije slanja paketa na adresu.

  1. Karticama

Narudžba karticama se smatra zaprimljenom:

U slučaju plaćanja kreditnom karticom

– u trenutku kada Pet direkt d.o.o. dobije potvrdu pred autorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe s uračunatim svim troškovima i PDV-om.

– u trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

– u slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Pet direkt d.o.o. dobije potvrdu pred autorizacije kartice kupca na iznos narudžbe. Nakon potvrde pred autorizacije, Pet direkt d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod.

– predautorizacija kartice (rezervacija iznosa) NE ZNAČI DA JE KUPCU IZNOS NARUDŽE NAPLAĆEN. Predautorizacija znači da ste rezervirali određeni iznos, a koji čeka na naplatu tj. autorizaciju. Iznos narudžbe se naplaćuje (autorizacija rezerviranog iznosa) u trenutku slanja narudžbe na adresu kupca. Ukoliko neki proizvod nije dostupan, autorizacija kartice (rezerviranog iznosa) neće biti izvršena. Ukoliko ste naručili više od jednog proizvoda, a neki od njih nije dostupan, rezervirani iznos biti će korigiran (umanjen) za iznos cijene proizvoda koji nedostaje.

– u ovom trenutku prije provedbe autorizacije kupac može odustati od kupovine, te je dužan putem maila ili telefona obavijestiti prodavatelja o odustajanju kupovine, ukoliko je došlo do nastajanja troškova kupac je dužan pokriti nastale troškove.

– u ovom trenutku prije provedbe autorizacije kupac bez naknada i terećenja računa može odustat od kupovine u koliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu ili nije dostupan kod dobavljača o ćemu će prodavatelj obavijestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

– u trenutku kada je provedena autorizacija i kada je račun kupca terećen za iznos narudžbe, kupac nema pravo odustati od kupovine ili povrata sredstava.

Uvjeti kupnje 14

Uvjeti kupnje 13

Uvjeti kupnje 12

Uvjeti kupnje 8

Uvjeti kupnje 9

SIGURNOST PLAĆANJA KARTICAMA:

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njihovog Pay Way sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

Uvjeti kupnje 16Uvjeti kupnje 17

KUPOVINA

Obuhvaća jednostavan postupak u nekoliko koraka na našoj web trgovini, čime se Pet direkt d.o.o. trudi pojednostavniti i približiti sučelje, te učiniti ga što razumljivijim krajnjem korisniku.

Prilikom kupovine prema Zakonu o PDV-u prodavatelj je dužan izdati račun, a kupac je dužan uzeti račun, te ga pokazati na zahtjev ovlaštene osobe. Ne izdavanje i ne uzimanje računa kažnjivo je po zakonu.

Sve cijene prikazane na web stranici su izražene u kunama sa uračunatim PDV-om.

Uvjeti kupnje Uvjeti kupnje 1

PRIJENOS VLASNIŠTVA  I OBVEZE KUPCA

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Pet direkt d.o.o. nije odgovoran u slučaju da kupac adresu dostave nije unio ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Pet direkt d.o.o. nije odgovoran ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici dostavne službe u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba, odnosno dogovoriti novu dostavu ukoliko angažirana dostavna služba omogućava takav izbor.

Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena Vaša je dužnost da kontaktirate angažiranu dostavnu službu i provjerite gdje je pošiljka.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Stupanjem na snagu nove EU Direktive o potrošačkim pravima od 13. lipnja 2014. potrošači u svim državama članicama EU imaju ista prava kod kupovine proizvoda ili usluga sredstvima daljinske komunikacije te kod kupovine izvan poslovnih prostorija trgovca, bez obzira na to gdje su unutar EU kupili proizvod ili uslugu.

PDF OBRAZAC: OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA

VREMENSKI ROK JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Dodatna pojašnjenja:

     Ako je trgovac obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji: Kod kupovine više od jednog paketa rok od 14 dana teče slanjem zadnjeg paketa.

     Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok od 14 dana za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

     Ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora prestaje tek po isteku 12 mjeseci od isteka roka od 14 dana.

Prilikom naručivanja kupac je dužan pročitati opće uvijete kupovine s time je informiran o načinu jednostranog raskida ugovora, time se smatra da je trgovac ispunio zahtjeve čl. 63 i čl. 69 zakona o zaštiti potrošača, a ujedno da je i kupac informiran sukladno zakonu.

POPUSTI

Popusti se dodjeljuju putem automatskog sustava koji bilježi aktivnosti klijenata na našem web shopu.

Popusti se ne mogu međusobno kombinirati osim ako niste dobili odobrenje od strane Pet direkt administracije. Sustav prilikom obrade narudžbe u koliko zatekne više popusta od dozvoljenog iste stornira. Svaka zloupotreba i kažnjiva je po zakonu, te će biti prijavljena nadležnim službama u koliko do zloupotrebe dođe. Popusti se ostvaruju prilikom svake kupovine za registrirane korisnike, uvjet za dobivanje većeg popusta je redovita kupovina na našem web shopu (vjernost) te se isti resetiraju na kraju svake kalendarske godine. Sukladno urednosti kupovine i količinama sustav će kupcu dodijeliti određeni popust, najvjerniji kupci ostvaruju i najveće pogodnosti!

Popuste nije moguće koristiti na već snižene proizvode, osim u slučajevima kada to odobri Pet direkt.

BODOVI:

Sustav bodova radi na principu potroši 100 kn za ostvarenje 10 bodova, po principu 1 bod=1 kn.

Bodovi se dodjeljuju na izvršenu kupovinu (završenu transakciju, ne napravljenu košaricu), dodjeljuju se fiksni bodovi ne postotak na iznos, bodovi se dodjeljuju na ukupan iznos košarice ne na svaki pojedini proizvod, minimalan iznos za ostvarivanje prava na bodove je 250 kn, za iznose manje od 250 kn ne dodjeljuju se bodovi.

Plaćanje bodovima odvija se po principu 1 bod=1 kn, minimalan broj bodova za korištenje je 10 a maksimalni je 50 po izvršenoj kupovini. Po kupovini maksimalno omogućen ukupni popust iznosi 10%.

Dodatni bodovi ostvaruju se za:

– bodovi dobrodošlice

– bodovi za rođendan

– bodovi za društvene stranice

– bodovi za mail liste

– bodovi za preporuku prijateljima i njihove kupovine

– bodovi za kampanje, promocije, oglašavanja, kvizove i ostale pogodnosti kreirane za kupce

REWARD PROGRAM – čine ga fiksno kreirane stavke u kojima kupci mijenjaju bodove za popuste, proizvode i ostale pogodnosti kreirane za kupce, a potrebno je skupit određenu količinu bodova za mijenjanje.

ODUSTAJANJE OD KUPOVINE

Vašom odlukom u bilo kojem trenutku prije isporuke možete odustati od dijela ili cijele narudžbe ukoliko nas o tome pismeno elektroničkim putem, poštom ili telefonom obavijestite na info@petdirekt.hr u skladu s čl. 45 zakona o zaštiti potrošača. Također povrat narudžbe možete izvršiti do 14 dana od dana preuzimanja narudžbe uz uvijte da sami snosite troškove povrata i roba mora biti u originalnom stanju kako je i poslana. Zadržavamo pravo poništiti narudžbu te pismeno elektroničkim, poštom ili telefonskim putem obavijestiti kupca u slučaju kada:

Se naručeni proizvod prestao proizvoditi ili prodavati sukladno zakonu

Kada je došlo da značajnih promjena uvijete dobave istih

Kada dobavljač nije u mogućnosti ispuniti svoje obveze

Ako kupac odbije pošiljku koju je naručio od prodavatelja, a dostavljena je u ispravnom stanju, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca naknadu za troškove nastale od trenutka slanja pošiljke do isporuke. Sukladno čl. 77 zakona o zaštiti potrošača (NN 42/2014).

PRAVO POTROŠAČA NA POVRAT SREDSTAVA KOD JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

Jedno od novih jedinstvenih prava je pravo potrošača na povrat sredstava, odnosno trgovac mora najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor sklopljen na daljinu i ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija, vratiti potrošaču sve što je isti platio na temelju ugovora. Tako, iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid ugovora trgovac mora bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor, vratiti potrošaču iznos uplaćen temeljem ugovora. Trgovac mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag trgovcu u originalnom ne oštećenom stanju.

Potrošač snosi sam izravne troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove. Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

REKLAMACIJA

Prilikom dostave molimo da pogledate pošiljku te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je radila dostavu. Molimo da usporedite pošiljku s računom te ukoliko se račun i dostavljena pošiljka ne podudaraju na licu mjesta obavijestite dostavljača te putem elektroničkih medija, poštom ili telefonski obavijestite Pet direkt d.o.o. na info@petdirekt.hr. Naknadne reklamacije na oštećenja i nedostatke na proizvodu NE uvažavamo. Svojim potpisom dostavljaču jamčite da ste proizvod zaprimili u originalnom stanju, bez oštećenja i drugih nedostataka.

MEĐUNARODNO PRAVO RIJEŠAVANJA SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje. Podnošenje pritužbe je besplatno, no tijelo za rješavanje sporova može tražiti da platite naknadu ako pristane obrađivati vaš predmet. Bitno je znati da se pritužba potrošača automatski šalje trgovcu na kojeg ide žalba, a na koju trgovac treba odgovoriti u roku 10 dana. Ako ne odgovori u propisanom roku, potrošač se može obratiti Nacionalnoj Kontaktnoj točki za RH (ecc-croatia@mingo.hr). Ako trgovac protiv kojeg je podnešena pritužba pristane sudjelovati u postupku, platforma za rješavanje sporova će predložiti jedno ili više tijela za rješavanje sporova koja mogu obrađivati pritužbu. Nakon podnošenja pritužbe, potrošač ima rok od 30 dana za postizanje dogovora s trgovcem o odabiru tijela koje će obrađivati pritužbu. Ako se ne uspijete dogovoriti u zadanom roku, možete se obratiti Nacionalnoj Kontaktnoj točki za RH (ecc-croatia@mingo.hr). Tijelo za rješavanje sporova ima najviše 90 kalendarskih dana da odluči o rješenju, za rješavanje sporova nadležno tijelo može tražiti da platite naknadu ako pristane obrađivati vaš predmet.

KADA POTROŠAČ NEMA PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA?

Postoje određeni uvjeti kada je pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora isključeno. Primjerice, ako je ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača, ako je predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili prilagođena potrošaču ili ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe, zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju itd. Sva isključenja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora propisana su u članku 79. Zakona o zaštiti potrošača, poveznica na dokument: Zakon o zaštiti potrošača (NN 041/2014).

Hrana za male životinje i ostali proizvodi s otvorenom ambalažom NE MOGU se vratiti, osim u slučaju oštećene pošiljke (dokaz: zapisnik o oštećenoj pošiljci od strane dostavne službe), slučajevi kao što su pas neće jesti hranu, ne sviđa mu se, predomislio sam se, hrana “smrdi”, hrana nije one boje kuju sam očekivao, itd. NE PRIMAMO natrag, osim u slučaju dokaza da je hrana neispravna (službena potvrda nadležnog laboratorija o higijenskom, organoleptičkom i biokemijskom sastavu ispravnosti hrane – trošak slanja i analize hrane snosi kupac).

NEDOSTACI NA PROIZVODU

Pet direkt d.o.o. se obvezuje prilikom slanja narudžbe kupcu poslati proizvod ne oštećen, ne otvaran ili na neki drugi način oštećen, te NE odgovara za nastalu štetu prilikom transporta uzrokovanu od strane trećih osoba nestručnim rukovanjem ili namjernim uništavanjem. U slučaju naše krivice obvezujemo se u najkraćem roku otkloniti nastalu štetu, izvršiti zamjenu proizvoda ili vratiti novac.

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, te kupac takve proizvode ne može reklamirati s te osnove. Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, cijena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sustav, kao i automatske potvrde o narudžbi. U slučaju pogreške mjerodavan je navod našeg operatera!

DOSTAVA

Pet direkt d.o.o. se obvezuje da će izvršiti dostavu u roku od 5-7 radnih dana. Ukoliko prilikom dostave dostavljač ne zatekne kupca kod kuće, ostavit će mu „obavijest o prispijeću pošiljke“ na kojoj će biti navedeni telefonski broj za dogovor oko termina dostave unutar 3 dana. Nakon isteka tog roka pošiljka se vrača pošiljatelju. Radnim danima smatraju se dani u tjednu od ponedjeljka do petka. Vikendom odnosno subotom i nedjeljom ne vršimo dostavu sukladno radu dostavnih službi i dostavljača.

Dostavu vršimo na području cijele Hrvatske, za otoke je potrebno prethodno provjeriti raspored vožnje.

Dostava na otoke vrši se prema rasporedu vožnje ugovorenih dostavnih službi i to prema sljedećem rasporedu:

Dostava putem OVERSEAS EXPERSS

Dostava na otoke GLS

Dostava putem DPD-a

Dostava paketa za područje Republike Hrvatske iznosi 35,00 KN s PDV-om, za iznose manje od 250 kn. Za iznose veće od 250 kn dostava je besplatna na području Republike Hrvatske.

Express dostava unutar 36 sati dostupna na zahtjev kupca i iznosi 60 kn s PDV-om.

Dostava na otoke može biti naplaćena sukladno dodatnim troškovima isporuke na otoke, a prema važećem cjeniku dostavnih službi.

SIGURNOST PLAĆANJA

Pet direkt d.o.o. se obvezuje poduzeti sve mjere kako bi zaštitio interese kupaca i spriječio zloupotrebu informacija prikupljenih prilikom plaćanja. Pet direkt d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zloupotrebe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao tehničko sigurnosni propust sustava web trgovine ili djelatnika Pet direkta d.o.o.

Pet direkt d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlonamjerne upade hakerskih skupina i štetu koju mogu prouzročiti isti putem interneta. Pet direkt d.o.o. i njegovi djelatnici od Vas neće tražiti lozinke i pristupe Vašem profilu te u koliko dobijete mail ili neki drugi oblik poruke u naše ime molimo da ga hitno prijavite na info@petdirekt.hr te da mail ili poruku ne otvarate i ne šaljete svoje podatke.

E-MAIL

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: elektronička poruka i njoj priložene datoteke mogu sadržavati povjerljive i/ili zakonski zaštićene informacije. Ukoliko ste primili ovakvu poruku, a niste njen naznačeni primatelj, molimo Vas obavijestite pošiljatelja, a poruku i sve njene privitke trajno uklonite bez da ih prethodno pročitate ili pohranite na bilo koji način. Svako prenošenje, kopiranje, neovlaštena uporaba ili objavljivanje informacija sadržanih u poruci trećim osobama zabranjeni su i podliježu kaznenoj odgovornosti i građansko pravnoj zaštiti. Stavovi i sadržaj izraženi u  poruci su autorovi, te kao takvi ne predstavljaju nužno službeno stajalište Pet direkt d.o.o. koji ne snosi odgovornost za moguću štetu nastalu primitkom poruke i priloga sadržanih u njoj. Sva odgovornost za viruse i druge štetne programe eventualno sadržane u poruci isključena je do maksimalne razine dozvoljene zakonom. Pet direkt d.o.o. ne može snositi odgovornost u koliko dođe do propusta u sigurnosnom sustavu autora platforme koji pruža uslugu e-pošte prilikom upada od strane trećih osoba. U koliko ipak primite sumnjivi mail svakako nam se obratite kako bi u najkraćem roku otklonili neželjenu prijetnju radu sustava podnošenjem prigovora davatelju usluga e-pošte.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Zašto prikupljamo osobne podatke? Prvenstveno radi mogućnosti isporuke narudžbe provedene na našim internetskim stranicama u području web trgovine. Vaši osobni podaci ne prosljeđuju se trećim osobama niti koriste van naših internetskih stranica. Osobne podatke upisujete sami prilikom registracije na web trgovinu, sami ih mijenjate i obrađujete, sve što ste unijeli od osobnih podataka smatramo točnima, u koliko podaci nisu točni sami ih mijenjate unutar svojeg korisničkog profila. Na Vaš zahtjev tvrtka Pet direkt d.o.o. može u bilo kojem trenutku izbrisati iz baze podataka Vaš profil i sve osobne podatke koje ste ostavili. Kupci koji ostave narudžbu kao kupac-gost dužni su pročitat privolu o odobrenju korištenja osobnih podataka u svrhu isporuke naručenih proizvoda, te se njihovi podaci ne pohranjuju u korisničke profile već direktno u arhivu kupovine sukladno zakonu i vođenju financija.

Tvrtka Pet direkt d.o.o. od 25.05.2018. godine provodit će ažuriranje profila korisnika na način da će ukloniti sve profile (osobne podatke korisnika) koji nisu aktivni duže od 6 mjeseci, te osobne podatke neće arhivirati niti prosljeđivati trećim osobama. Prilikom uklanjanja podataka korisniku će stići mail o provedbi uklanjanja korisničkog profila, te samo na izričit zahtjev korisnika profil ostaje u funkciji.

NAČELA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrađuje podatke posjetitelja stranice i podatke prikupljene privolama radi slanja Newslettera temeljem sljedećih načela zaštite osobnih podataka. Zakonitost, poštenost i transparentnost, prilikom obrade podataka društvo omogućava korisniku stalni pristup, transparentnost i komunikaciju o obradi osobnih podataka. Društvo Pet direkt d.o.o. prikuplja podatke samo u odrađenu i zakonitu svrhu te ih ne dalje ne obrađuje na način koji nije u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni.

Smanjenje količine podataka – društvo Pet direkt d.o.o. prikupit će samo one osobne podatke koji su dovoljni kako bi se korisniku mogli isporučiti proizvodi koje je sam odabrao prilikom kupovine.

Cjelovitost i povjerljivost – društvo Pet direkt d.o.o. podatke pohranjuje na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajeva gubitka, uništenja ili oštećenja.

OSOBNI PODACI KOJE OBRAĐUJEMO

Društvo Pet direkt d.o.o. prikuplja sljedeće podatke: Ime i prezime, adresu stanovanja odnosno adresa za isporuku, poštanski broj te broj telefona ili mobitela, e-mail adresa. Za tvrtke uz navedene podatke prikupljaju se naziv tvrtke, OIB tvrtke, ovlaštene osobe za zastupanje, kontakt osobe.

MARKETING DRUŠTVA

Društvo Pet direkt d.o.o. uz privolu korisnika povremeno korisnicima šalje newslettere i obavijesti o akcijama, promocijama, popustima i novostima koje stavljamo na svoje stranice.

U koliko korisnik ne želi primati newslettere i druge obavijesti o promocijama, popustima i novostima može se odjaviti u bilo koje doba slanjem e-maila na info@petdirekt.hr. Voditelj osobnih podataka će u najkraćem roku ukloniti podatke na zahtjev zaprimljen putem maila. Osobni podaci koji se koriste u ovu svrhu uklanjaju trajno, u koliko korisnik želi ostaviti svoj korisnički profil osobni podaci ostaju u bazi podataka do opoziva istih od strane korisnika.

OBRADA OSOBINH PODATAKA

Voditelj osobnih podataka iste će obrađivati jedino uz pristanak korisnika putem ispunjenih privola koje ispunjava korisnik prilikom registracije na korisničke stranice, kupac-gost prilikom izvršenja narudžbe, korisnik newslettera i drugih obavijesti sukladno važećim propisima i zakonima.

Podaci će se obrađivati transparentno i uvijek će biti dostupni svakom korisniku individualno te će korisnik u svakom trenutku moći vidjeti ili uređivati podatke.

Društvo Pet direkt d.o.o. može dijeliti osobne podatke samo sa poslovnim partnerima koji narudžbe isporučuju korisniku na adresu (dostavne službe GLS, Overseas, DPD), te sa tvrtkom Webkodeks koja je zadužena za pružanje usluga i održavanje internetskih stranica društva Pet direkt d.o.o.

Društvo Pet direkt d.o.o. može koristiti usluge drugih dobavljača za potrebe analize uspješnosti newslettera ili analiza kao što su Google, Facebook, MailChimp koji mogu zabilježiti e-mail adresu prilikom korištenja uvjeta korištenja njihovih usluga. Društvo Pet direkt d.o.o. ne dijeli e-mail adrese s navedenim dobavljačima.

Društvo Pet direkt d.o.o. ne dozvoljava da podaci korisnika budu dostupni trećim osobama u svrhu ponude proizvoda i usluga trećih strana, osim ako korisnik nije dao izričitu privolu u tu svrhu.

PRAVA KORISNIKA

Podnošenje prigovora korisnika – korisnik se u bilo kojem trenutku može obratiti društvu Pet direkt d.o.o. putem maila na info@petdirekt.hr. Sve zahtjeve zaprimljene od strane korisnika vezane za osobne podatke voditelj osobnih podataka zaprimit će ozbiljno i savjesno te će u dogovoru s korisnikom postupiti sukladno korisnikovim zahtjevima i zakonu. Sve prigovore koji se ne daju riješiti ili imaju posebne zahtjeve uz konzultacije a nadzornim tijelom – Agencija za zaštitu osobnih podataka u najkraćem roku biti će riješeni.

Voditelj osobnih podataka može kontaktirati korisnike u koliko uoči netočnost podataka dobivenih od strane korisnika radi ispravka ili dopune. Molimo da nas obavijestite o svim promjenama vezanim za Vaše osobne podatke ili da sami unutar svog korisničkog profila izmijenite i ažurirate. Sve promjene možete javiti na mail info@petdirekt.hr.

Pravo na brisanje podataka od strane korisnika. Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti da se svi njegovi podaci uklone u koliko utvrdi i posvjedoči pisanim putem da su se njegovim osobni podaci obrađivali protu upravno ili ako obrada podataka predstavlja ne razumno zadiranje u zaštićene interese korisnika. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućavaju trenutačno brisanje, npr. zakonom propisane obveze arhiviranja.

Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka ima svaki korisnik te pisanim putem u bilo kojem trenutku može zatražiti od voditelja ograničenje obrade i korištenja svojih podataka. Na način ako se ustanovi da su podaci korišteni protu upravno, ako nisu točni ili ažurirani, ako ste podnijeli prigovor zbog obrade podataka, a odbijate brisanje iz baze podataka radi daljnjeg korištenja nakon otklanjanja prepreka koje su nastale.

ZLOUPOTREBA PRAVA

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili s očiglednom namjerom zloupotrebe, voditelj osobnih podataka može naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti Vaš zahtjev.

Ako zlonamjerno pokušate registrirati se na korisničke stranice s namjerom zloupotrebe sustava također voditelj može zatražiti poduzimanje zakonskih aktova za Vašu identifikaciju te naplatu štete nanijete društvu Pet direkt d.o.o.

Ako dajete lažne podatke radi obmane društva Pet direkt d.o.o. i stvaranja administrativnih te ostalih troškova, voditelj također može zatražiti od nadležnih tijela Vašu identifikaciju te naplatiti sve radnje koje su poduzete i naplatiti štetu prouzročenu društvu Pet direkt d.o.o..

POSLJEDICE NE DAVANJA OSOBNIH PODATAKA

U koliko obavijestite društvo Pet direkt d.o.o. da ne želite primati newslettere, ponude i ostale obavijati o uslugama društva Pet direkt d.o.o., od strane društva više nećete primati iste.

U koliko opozovete privolu koju ste dali društvu Pet direkt d.o.o. Vaši osobni podaci i korisničke stranice biti će uklonjene u najkraćem mogućem roku te se korisničkim stranicama društva nećete moći koristiti. Zadržavamo pravo arhiviranja podataka koji su zakonom regulirani da se moraju čuvati i arhivirati.

Privola. PRIVOLA O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA

Opće odredbe zakona pročitajte ovdje. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

KOLAČIĆI (COOKIES)

Obavještavamo Vas kako koristimo kolačiće (cookies) radi ispravnog funkcioniranja stranice i bez kojih nije moguće pristupiti stranicama. Takvi kolačići ne mogu se isključiti ili izbrisati jer stranica ne bi radila normalno. Međutim kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke već samo tehničke radi normalnog funkcioniranja stranica.

Korištenje kolačića “cookies” omogućava korisniku uslugu bolje funkcionalnosti i kvalitetniji prikaz sadržaja. Kolačići predstavljaju skup podataka koje se spremaju na računalo korisnika u obliku tekstualne datoteke. Korisnik može samostalno regulirati primanje kolačića na svoje računalo unutar svojeg operativnog sustava. Pet direkt d.o.o. ne snosi odgovornost u koliko sadržaj izgubi kvalitetu i funkcionalnost uslijed reguliranja kolačića od strane korisnika. U svakom trenutku smatra se da su korisnici upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja uključujući i s kolačićima. Detalje o kolačićima pročitajte na http://www.aboutcookies.org/

Na stranici se mogu nalaziti kolačići trećih strana (Google analitics, Facebook i sl.). Tim kolačićima ne upravlja niti ih postavlja društvo Pet direkt d.o.o.. Za više informacija o tome kako se treća strana koristi kolačićima te na kojim načinima se može istima upravljati, molimo Vas da posjetite odgovarajuće web stranice trećih strana. Kolačići za analizu, kolačići trećih strana i kolačići za oglašavanje ne mogu se spremiti na Vaše računalo bez Vašeg izričitog pristanka.

Napominjemo kako primanje kolačića možete regulirati na Vašem računalu u postavkama te svoju privolu o korištenju kolačića možete povući u bilo kojem trenutku na isti način odabirom postavki u izborniku preglednika. Kolačiće koje prikupljamo ne dijelimo sa trećim stranama.

Verzija: 01122021