TOP MENUE

JBL BIONITRAT EX

220,00 kn (29,20 EUR)

Nema na zalihi

SKU: J6253500 Kategorije: , ,

Opis

JBL BioNitrat EX – visoko učinkovit biološki filtar materijal za uklanjanje nitrata u slatkovodnim akvarijima. Kontrolira rast algi i poboljšava životne uvjete akvarija razbijanjem nitrata. Biološka denitrifikacija je redukcija nitrata u plinoviti dušik preko bakterija.
JBL BioNitratEX sastoji se od malih kuglica koje sadrže hranjive tvari za bakterije i tako potiču naseljavanje denitrificirajućih bakterija koje su prisutne u svakom akvariju u velikom broju. Mrežasta vrećica oko filtar materijala ograničava protok vode i na taj način osigurava ispravnu brzinu protoka unutar vrećice. Ishod je željeni okoliš siromašan kisikom. Vrećica nikada ne smije biti otvorena.
Korištenje u slatkovodnom akvariju: postavite mrežastu vrećicu kao posljednji medij filtriranja u akvarijskom filtru. Ukoliko je potrebno nekoliko vrećica, prvo stavite jednu, nakon tjedan dana drugu, itd.. Za akvarije s normalnim ribljim fondom (maks. 1 cm ribe po litri vode), jedna vrećica za 50 litara vode bi trebala biti dostatna; u akvarijima s većom gustoćom ribljeg fonda, jedna vrećica je dovoljna za 30 litara vode. jedno pakiranje je dovoljno za 120 do 200 litara vode. Nakon aktivacijske faze od 2 do 3 tjedna, materijal dostiže krajnju bakterijsku kolonizaciju i počinje se razvijati puni efekt. Povremeno se unutar vrećice nakupi mala količina plina koji oslobodite laganim pritiskanjem vrećice. Neugodan miris je potpuno bezopasan i ne ugrožava život u akvariju. Ne ispirite vrećicu. U rijetkim slučajevima moguće je zamućenje vode za vrijeme aktivacijske faze. To se jednostavno otklanja kratkim filtriranjem s JBL Carbomec activ-om. Prekomjernu razinu nitrata (50 mg/l i više) potrebno je reducirati promjenom vode ili korištenjem ionskog izmjenjivača. Korištenje u morskom akvariju: BioNitratEx pogodan je za korištenje u morskom akvariju. Koristite kao što je opisano za slatkovodne akvarije ali dodajte jedan sloj aktivnog ugljena (JBL Carbomec ultra) BioNitratEx-u u filtar kako bi izbjegli ispiranje hranjivih tvari i kako bi izbjegli zamućivanje vode za vrijeme aktivacijske faze. Prekomjernu razinu nitrata (50 mg/l i više) potrebno je reducirati na primjeren način (promjena vode).Trajanje učinka: do 12 mjeseci u akvarijima normalne gustoće ribljeg fonda (1 cm ribe po litri vode). Kontrola vode: koristite JBL Nitrate Test Set NO3
Napomena: uklanjanje nitrata iz akvarijske vode ne može u potpunosti zamijeniti redovnu djelomičnu promjenu vode. Jedino može produljiti intervale zamjene vode. Uz korištenje JBL BioNitratEX-a preporučamo zamjenu otprilike 20% akvarijske vode svaki mjesec. To je neophodno da bi se spriječilo obogaćivanje štetnicima i ostalim sredstvima.
Sastav: 4 mrežaste vrećice za 30-50 litara (po vrećici) vode ovisno o gustoći ribljeg fonda. Rok trajanja: neograničeno.
Proizvođač: JBL GmbH & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka. Zemlja podrijetla: Njemačka.