TOP MENUE

CANINA Biotin forte za kožu i dlaku tablete 200g

243,00 kn (32,25 EUR)

CANINA BIOTIN FORTE TABLETE. Kod pojave problema sa suhom kožom i dlakom koja puca, gubi sjaj ispada, a koža je prhutava najčešće nastaje dermatitis. Kako do toga ne bi došlo, hranidbom je potrebno osigurati dovoljnu količina biotina( vitamin H ILI B7). Biotin igra vrlo važnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, bjelančevina i masti.

SKU: 10110 Kategorije: , , ,

Opis

BIOTIN FORTE TABLETE

Kod pojave problema sa suhom kožom i dlakom koja puca, gubi sjaj ispada, a koža je prhutava najčešće nastaje dermatitis. Kako do toga ne bi došlo, hranidbom je potrebno osigurati dovoljnu količina biotina( vitamin H ILI B7). Biotin igra vrlo važnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Dodavanjem biotina u prehranu u kratkom vremenu(3-5 tjedana) navedeni problemi s kožom i dlakom nestaju. Ove tablete su namijenjene za ekstremne slučajeve i za dugodlake pse. Krajnje visoke količine biotina od 5.000 mcg po tableti + vitamini B kompleksa potrebne su skotnim kujama i kujama koje doje. Tablete se daju svakodnevno 14 dana prije štenjenja. Kuje dobivaju lijepo krzno kao za izložbu. Posljedice predoziranja nisu poznate jer se višak izlučuje iz organizma. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani .Tablete s 5.000 mcg biotina/tbl + vitamini B kompleksa – za sjajnu dlaku, zdravu kožu, čvrste kanđe, najpovoljniju pigmentaciju (dlake, nosa i mekuši). Daje se kod problema s kožom i dlakom i prilikom izmjene krzna 2 puta godišnje.

Primjenjuje se kod:

  • svrbeža
  • ekstremnih problema s kožom i dlakom
  • problema s pigmentima
  • 2 x godišnje prilikom mijenjanja dlake
  • skotnih kuja ili prilikom laktacije

Preporuka za hranjenje po danu:

  • do 5 kg tjelesne težine 0,5 tablete
  • 10 kg tjelesne težine 1 tableta
  • iznad 20 kg tjelesne težine 2 tablete
  • skotnim kujama daje se oko 2-3 tjedna prije okota, svakodnevno

Dnevno 1 tableta na svakih 10 kg, maximalno 5 tableta.

Za prevenciju davati pola dnevne doze.

SASTAV: pivarski kvasac, mineralni kvasac. DODANO/kg: biotin (vit.H) 1.500.000 mcg (=5 mg po tbl.).

ANALITIČKI SASTAV: bjelančevine 45%, sirovi pepeo 14,9%, sadržaj masti3,7%, sirova vlakna 0,3%. UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE,

PREPORUČENE DNEVNE KOLIČINE: jednu tabletu na svakih 10 kg tjelesne težine psa, max.5 tableta. Ove doze davati oko 8 tjedana. Poslije toga je dovoljna polovica doze. Biotin se daje s hranom.

ČUVANJE: na tamnom i suhom mjestu izvan dohvata djece.