TOP MENUE

AQUAEL VERSAMAX FZN2-800L/H

311,85 kn

Earn 31 points upon purchasing this product.

Aquael Filter Versamax FZN

VERSAMAX su vanjski preljevni filteri namijenjeni za filtraciju i aeraciju srednjih i malih akvarija. Zahvaljujući velikom protoku filteri osiguravaju kvalitetnu filtraciju. Vrlo su tihi, jednostavni za korištenje i zauzimaju malo prostora. Dolaze u tri veličine i pogodni su za akvarije od 50 pa sve do 300 litara.

Use up to 50 points to purchase this product! Restrictions apply

Opis

Sadržaj osnovnog pakiranja

Svako pakiranje sadrži kućište filtera s poklopcem, te uložak za filter medije sa spužvom. VERSAMAX je u potpunosti vodonepropusan jer je kućište izliveno iz jednog komada plastike.

 

Način rada

Objesite filter na stranicu akvarija tako da je usisna cijev s unutarnje strane akvarija, a kućište filtera s vanjske strane. Osigurajte da filter stoji uspravno rotirajući pozicionirajući kotačić ispod kućišta filtera. Pri pokretanju filtera kućište je potrebno napuniti vodom i tek onda filter uključiti u struju. Ispravno postavljenom filteru će trebati neko vrijeme da se usisna cijev napuni vodom i da normalno počne vući vodu iz akvarija. Nakon što se iz cijevi u potpunosti isprazni zrak moguće je smanjiti protok filtera pomoću regulatora na vrhu filtera.

Vodu pumpa usisava iz donjeg dijela akvarija, nakon čega ona prolazi odozdo prema gore kroz filter medije i na kraju se prelijeva nazad u akvarij. Filtracijske košare se lako vade iz filtera kada je vrijeme za čišćenje.

 

Filter mediji

Filter dolazi s patronama koje su ispunjene posebnim akvarijskim spužvama koje ne sadrže fenol. Akvarijske spužve uz mehaničku filtraciju pružaju i učinkovitu biološku filtraciju zahvaljujući gruboj površini koja je pogodna za nastanjivanje nitrificirajućih bakterija.

Spužve u patronama je moguće zamijeniti ili kombinirati s drugim filter medijima specijaliziranim za biološku ili kemijsku filtraciju. Primjerice u donjem dijelu patrona je moguće ostaviti spužve, a na vrh staviti neki kemijski filter medij. Važno je naglasiti da obje patrone trebaju imati jednake slojeve i rasporede filter medija kako bi voda jednoliko cirkulirala kroz filter. Na usisnu cijev filter je moguće dodati AQUAEL MULTI UV-C sterilizator.

Artikl Kapacitet akvarija [l] Potrošnja [W] Protok[l/h] Boja
Filter VERSAMAX FZN-1 20 – 40 7,2 500 black
Filter VERSAMAX FZN-2 40 – 200 7,2 800 black
Filter VERSAMAX FZN-3 80 – 300  9,6