TOP MENUE

AQUAEL VERSAMAX FZN1- 500L/H

279,75 kn (37,13 EUR)

Aquael Filter Versamax FZN

VERSAMAX su vanjski preljevni filteri namijenjeni za filtraciju i aeraciju srednjih i malih akvarija. Zahvaljujući velikom protoku filteri osiguravaju kvalitetnu filtraciju. Vrlo su tihi, jednostavni za korištenje i zauzimaju malo prostora. Dolaze u tri veličine i pogodni su za akvarije od 50 pa sve do 300 litara.

Nema na zalihi

Opis

Sadržaj osnovnog pakiranja

Svako pakiranje sadrži kućište filtera s poklopcem, te uložak za filter medije sa spužvom. VERSAMAX je u potpunosti vodonepropusan jer je kućište izliveno iz jednog komada plastike.

Način rada

Objesite filter na stranicu akvarija tako da je usisna cijev s unutarnje strane akvarija, a kućište filtera s vanjske strane. Osigurajte da filter stoji uspravno rotirajući pozicionirajući kotačić ispod kućišta filtera. Pri pokretanju filtera kućište je potrebno napuniti vodom i tek onda filter uključiti u struju. Ispravno postavljenom filteru će trebati neko vrijeme da se usisna cijev napuni vodom i da normalno počne vući vodu iz akvarija. Nakon što se iz cijevi u potpunosti isprazni zrak moguće je smanjiti protok filtera pomoću regulatora na vrhu filtera.

Vodu pumpa usisava iz donjeg dijela akvarija, nakon čega ona prolazi odozdo prema gore kroz filter medije i na kraju se prelijeva nazad u akvarij. Filtracijske košare se lako vade iz filtera kada je vrijeme za čišćenje.

Filter mediji

Filter dolazi s patronama koje su ispunjene posebnim akvarijskim spužvama koje ne sadrže fenol. Akvarijske spužve uz mehaničku filtraciju pružaju i učinkovitu biološku filtraciju zahvaljujući gruboj površini koja je pogodna za nastanjivanje nitrificirajućih bakterija.

Spužve u patronama je moguće zamijeniti ili kombinirati s drugim filter medijima specijaliziranim za biološku ili kemijsku filtraciju. Primjerice u donjem dijelu patrona je moguće ostaviti spužve, a na vrh staviti neki kemijski filter medij. Važno je naglasiti da obje patrone trebaju imati jednake slojeve i rasporede filter medija kako bi voda jednoliko cirkulirala kroz filter. Na usisnu cijev filter je moguće dodati AQUAEL MULTI UV-C sterilizator.

Artikl Kapacitet akvarija [l] Potrošnja [W] Protok[l/h] Boja
Filter VERSAMAX FZN-1 20 – 40 7,2 500 black
Filter VERSAMAX FZN-2 40 – 200 7,2 800 black
Filter VERSAMAX FZN-3 80 – 300