TOP MENUE

AQUAEL MULTIKANI 800 VANJSKI FILTER ZA AKVARIJ

625,45 kn (83,01 EUR)

AQUAEL MULTIKANI je prvi vanjski filter za akvarij na svijetu koji se može prilagoditi potrebama individualnog korisnika i njegovog akvarija. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu ovaj filter je moguće nadograditi u slučaju da se prelazi na veći akvarij.

Nema na zalihi

Opis

AQUAEL MULTIKANI 800  – Vanjski Filter za Akvarij

Univerzalani proširivi filter koji se može nadograditi s čak 8 modula. Prikladan za akvarije od 20-320 L.

AQUAEL MULTIKANI je prvi vanjski filter za akvarij na svijetu koji se može prilagoditi potrebama individualnog korisnika i njegovog akvarija. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu ovaj filter je moguće nadograditi u slučaju da se prelazi na veći akvarij.
Većina akvarista obično počne s malim akvarijem kojeg vrlo brzo zamijene većim, a kasnije kada steknu još više iskustva odluče nabaviti još veći akvarij. Nažalost, sa svakim prelaskom na veći akvarij je potrebno kupovati novu opremu, od koje je vanjski filter među najskupljim stavkama. S MULTIKANI filterom više ne trebate svaki puta kupovati novi filter, već ga samo možete nadograditi. Proširenje se praktički može izvesti tijekom rada. Svaki se modul filtera može puniti pojedinačno. Ako, na primjer, nakon liječenja lijekom trebate kratko filtrirati kroz aktivni ugljen, modul s aktivnim ugljenom jednostavno se brzo ubacuje i uklanja jednako brzo kada se planira primjena dovršiti.

 

Posebnost MULTIKANI filtera je mala potrošnja struje i visok stupanj efikasnosti filtracije u odnosu na preporučen kapacitet.

KLJUČNE KARAKTERISTIKE:

 • može se koristiti kao glavni ili kao dodatni vanjski filter u akvariju
 • jedna poluga za podešavanje protoka
 • priključak crijeva se automatski zatvara
 • jednostavan radi i jednostavno održavanje
 • može se proširiti zasebnim modulima koji se jednostavno mijenjaju bez prestanka rada
 • mala potrošnja struje
 • izuzetno tihi rad zbog keramičke osovine
 • pogodan za slatku i slanu vodu

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

 • Broj filter košara: 1
 • Kapacitet filter košara: 1 L
 • Kapacitet akvarija: 20-320 L
 • Veličina cijevi: 14/18 s obje strane
 • Potrošnja: 8 W
 • Protok: 800 L/h

SADRŽAJ OSNOVNOG PAKIRANJA

MULTIKANI filter sastavljen je od cilindričnog kanistera s filter medijima (zeolit i spužve) i poklopca koji na sebi ima zaustavni ventil. U osnovno pakiranje je još uključena vanjska pumpa sa svim priključnim cijevima i nastavcima. Zahvaljujući vanjskoj pumpi ovaj vanjski filter je moguće koristiti čak i u djelomično punjenim akvarijima gdje je voda plitka (npr. poludariji ili akvaterariji za vodene kornjače). Glavna brtva između kanistera i poklopca je napravljena od posebnog silikona kako bi se postiglo najbolje moguće brtvljenje.

 

Protok MULTIKANI filtera je moguće precizno regulirati uz pomoć zaustavnog ventila na vrhu filtera. Filter je pogonjen s vanjskom  pumpom 800 L/h koja osigurava 650 L/h protočnosti kroz filter. Zahvaljujući vanjskoj pumpi filter je moguće instalirati ispod, pokraj ili čak iznad akvarija.
Čišćenje filtera se provodi zakretanjem zaustavnog ventila za 90 stupnjeva, čime se tok vode kroz filter je u potpunosti zatvori i cijeli ventil se može iščupati iz filtera. Tako je moguće odvojiti cijevi od filtera kako bi se filter mediji mogli očistiti. Zahvaljujući ovoj premosnoj funkciji ventila,pumpu tijekom čišćenja filtera ili dodavanja dodatnih modula uopće nije potrebno isključivati iz struje.

Dodatni filter moduli

Pojedinačni MULTI CARTRIDGE PRO moduli se mogu dodavati između osnovnog karnistera i poklopca. Također je moguće spojiti vise filtera u seriju. Ukupan broj filter modula ne bi smio biti veći od 8. Tako je moguće postepeno povećavati  filtracijski kapacitet i koristiti isti filter na akvariju od 20 litara, pa sve do 320 litara.
Dodavanje  MULTI CARTRIDGE PRO modula je vrlo jednostavno korištenjem posebnog ključa koji se dobije u osnovnom pakiranju.
Dostupni moduli:
MULTI CARTRIDGE PRO ZeoMAX Plus
MULTI CARTRIDGE PRO CarboMAX Plus
MULTI CARTRIDGE PRO BioCeraMAX Pro 600
MULTI CARTRIDGE PRO PhosMAX Basic