TOP MENUE

DJECA I KUĆNI LJUBIMCI – najbolji prijatelji!

DJECA I KUĆNI LJUBIMCI – najbolji prijatelji!

Vaše dijete obožava životinje i nagovara vas da mu nabavite kućnog ljubimca? A vi se nećkate?
Niste sigurni da li je to dobra odluka, pročitajte par savjeta i sigurni smo kako ćemo vas uvjeriti da je to odlična odluka!

Prvenstveno treba znati da kućni ljubimac nije igračka već živo biće a kao takvo i obaveza. U obzir treba uzeti dječje alergije te se u skladu s time odlučiti za pravilan odabir kućnog ljubimca. Osim toga pri donošenju odluke o nabavci kućnog ljubimca važno je uzeti u obzir navike i obaveze vaše obitelji, prirodne potrebe željenog kućnog ljubimca kao i uvjete u kojima vaša živi obitelj. Nakon što sagledate sve aspekte odaberite ono što vam najbolje odgovara; pas, mačka, ribica, zamorac… Izbor se razlikuje od obitelji do obitelji ali blagodati koje djeca dobivaju s kućnim ljubimcem su jednaka.

Djeca koja imaju kućne ljubimce lakše razvijaju osjećaj odgovornosti i brige za druge. Kućni ljubimci zahtijevaju konstantnu brigu i njegu te su kao takvi potpuno ovisni o ljudskoj brizi. Zato briga oko ljubimca uči dijete empatiji i suosjećajnosti, kao i odgovornosti i navikama. Učeći kako se brinuti za drugo biće, dijete će se naučiti bolje brinuti i o sebi. Djeca uz kućne ljubimce lakše stvaraju  radne i životne navike.

Psiholozi tvrde da  sa odgovornošću, uz ljubimca dijete jača samopouzdanje. Uspješna briga oko ljubimca, stvara u njima osjećaj zadovoljstva, ponosni su na sebe i osjećaju se dobro. Zauzvrat, raste im samopouzdanje.

Najvažnije, kućni ljubimci dobri su za zdravlje djece. Mnoga su znanstvena istraživanja pokazala kako djeca koja odrastaju i borave uz kućne ljubimce imaju manje šanse od razvoja alergije i astme. Djeca izložena tzv. prhuti sa životinjskih dlaka razvijaju jači imunološki sustav i imaju čak dvostruko manje šanse da kasnije razviju jaku alergiju. Također ojačan imunološki sistem lakše se bori s raznoraznim virusima i bakterijama, te su takva djeca otpornija na sezonske prehlade i viroze.

Uz navedene, pregršt je dobrih razlika za nabaviti kućnog ljubimca ali jedno je najbitnije. Kao i u svemu tako i u brizi za kućnog ljubimca vašem mališanu uzor ste upravo vi. Neka vaš odnos prema kućnom ljubimcu bude pun pažnje, nježnosti i ljubavi.

 

REX PLATINUM PUPPY 14 KG

REX PLATINUM ADULT 14 KG